News

Zašto Sarajevo

Sarajevo je idealan grad za studente. Pun je životne energije i zabave, ima sve prednosti prijestolnice ali i prijateljsku atmosferu manjih gradova. Uz svoj kosmopolitski duh, Sarajevo nudi lokalni šarm i toplu dobrodošlicu. Okruženo je prelijepim olimpijskim planinama, dok u svom kompaktnom centru vrvi klubovima, kafićima, pozorištima i prodavnicama. Sa više od pet univerziteta, Sarajevo predstavlja i dinamično središte studentskog života.


 
Fotografija na ovoj stranici: Midhat Poturović

Sarajevo je grad kontrasta. Osjetan je puls historije, ali i brujanje modernog metropolisa. Možete istraživati jedinstvene zanatske radnje na staroj turskoj čaršiji ali i kupovati međunarodne brendove u novim šoping centrima. Možete miljama šetati uz rijeku ili uživati u klupskom životu do zore.
Za one koji vole aktivan život i vježbanje postoje brojne sportske dvorane, sportski centri, kao i Olimpijski bazen, dok su olimpijske planine Jahorina i Bjelašnica, gdje možete skijati zimi i planinariti ljeti, udaljene samo tridesetak minuta. Na Ilidži, u predgrađu Sarajeva, nalaze se banje i izvori u podnožju planine Igman, a lijepa Jadranska obala svima je omiljeno odredište za vikend.
 

Sarajevo je festivalski grad tokom cijele godine. Najpoznatija holivudska imena i zvijezde iz cijeloga svijeta šetaju crvenim tepihom na čuvenom Sarajevo film festivalu. Grad je domaćin besplatnih zabavnih sadržaja za vrijeme Baščaršijskih noći u julu. U jesen se održavaju Džez festival, ali i renomirani teatarski festival MESS, zatim Sarajevska zima koja nudi umjetničke sadržaje, muziku, ples i dramu za vrijeme hladnih mjeseci. Proljeće donosi poeziju i alternativni teatar u grad. Tokom cijele godine, u brojnim sarajevskim teatrima, galerijama, koncertnim dvoranama i muzejima publika može birati između tradicionalnih i najsavremenijih sadržaja.

Studenti sa limitiranim finansijskim sredstvima mogu iskoristiti sve što Sarajevo ima da ponudi. Uza svo uzbuđenje evropske metropole, životni troškovi su niski a kvalitet života visok. Stanarine i restorani su jeftini, brza hrana organska, a ulice krcate prepunim kafićima. Pješke možete skoro svuda, ili lako uskočiti u tramvaj ili trolejbus.

Nesumnjivo je da postoji nešto posebno o Sarajevu. Posjetioci se u njega zaljubljuju, umjetnike inspiriše, a oni koji su iz njega otišli žude da se vrate. Sarajevo je uvijek bilo centar alternativne kulture, komedije, muzike i umjetnosti – dinamična mješavina istoka i zapada, razmeđe kulture i istorije, čuveno po svom nesalomljivom duhu.

Ptica

Posjeti nas

Hrasnička cesta 3a, Sarajevo, 71 000

Bosna i Hercegovina

Prijemni ispiti se održavaju na SSST-u, od aprila do septembra, sa početkom u 9:00 časova.

Kontakt

Tel: +387 33 975 002

Fax: +387 33 975 030

administration@ssst.edu.ba

admissions@ssst.edu.ba

Skini brošuru

Uzmi priručnik za brucoše i spremi se za
SSST prijemni ispit.

Download Preuzmi ovdje

SSST © 2018 Sva prava zadržana | Made by MANIA